Kniha Cesta na vrchol

Novinka

Chcete sa stať komplexným športovcom, získať kontrolu nad svojou pripravenosťou a cítiť sa skvele počas celej sezóny? Dozvedieť sa všetko potrebné o zlepšovaní výkonnosti či kvality regenerácie?…

Celý popis produktu
28,00 € s DPH
Skladom >5 ks
Popis produktu
Chcete sa stať komplexným športovcom, získať kontrolu nad svojou pripravenosťou a cítiť sa skvele počas celej sezóny? Dozvedieť sa všetko potrebné o zlepšovaní výkonnosti či kvality regenerácie? Optimalizovať svoju stravu a zároveň získať pokročilé poznatky zo sveta bylín či doplnkov stravy, ktoré nás priblížia k pomyselnému vrcholu? Či už sa bavíme o zlepšení mentálnej alebo fyzickej výkonnosti, v tejto knihe nájdete všetko potrebné.

Ak už nechcete neustále premýšľať nad tým, ako sa po všetkých stránkach optimálne pripraviť na zápas, alebo ako čo najrýchlejšie nabrať sily, ak vás za niekoľko málo hodín čaká ďalší zápas, a zároveň si chcete udržať zdravie i mentálnu pohodu počas náročnej sezóny, táto kniha ponúka nespočet ciest, ako tieto procesy optimalizovať.

Kniha uzrela svetlo sveta 18.12.2019:

Cesta na vrchol

Kniha stojí na troch obsiahlych pilieroch, ktoré vás postupne prevedú od základných oblastí, ktoré je potrebné zvládnuť, až po pokročilé metódy na hrane súčasného poznania. Piliere, ktoré v knihe nájdete, sú nasledujúce:

  1. Na úpätí hory: V tejto časti nájdete kapitoly o troch základných faktoroch, na ktorých stojí náš výkon aj zdravie, a to o spánku a jeho optimalizácii, strave a rôznych prístupoch k nej, ako aj o úlohe stresu a metódach jeho zvládania.

  2. Nesejděte z cesty: Popisuje metódy udržania imunity počas sezóny, vzťah medzi osídlením nášho tráviaceho traktu a psychikou. Rozoberá rôzne regeneračné metódy, ich vplyv a kontextuálne využitie. Táto časť sa tiež venuje únave, jej vzniku a úlohe, a metódam monitoringu. Zaujímavé témy zahŕňajú aj vplyv antikoncepcie na zdravie žien či úlohu jednotlivých neurotransmiterov na našu výkonnosť.

  3. Pod vrcholom hory: Posledná časť knihy je venovaná doplnkom stravy, bylinám a látkam z kategórie nootropík, ktoré nám môžu poskytnúť malú výhodu vtedy, keď potrebujeme skutočne optimalizovať našu výkonnosť.

Jedným z čitateľov knihy je aj záložník SK Slavia Praha a Českej reprezentácie Lukáš Provod:

Lukáš Provod - Cesta na vrchol

Kniha je postavená na skúsenostiach z praxe a vedeckých poznatkoch, pričom sa odvoláva na takmer 1000 vedeckých štúdií, a dáva vám tak veľkú možnosť na prípadné samostatné štúdium.

Ambasádorom knihy je jeden z lídrov českej basketbalovej reprezentácie Jaromír Bohačík, ktorý pomohol nášmu tímu dosiahnuť 6. miesto na nedávnom majstrovstve sveta:

Cesta na vrchol, Jaromír Bohačík

Autor knihy si poznatky z tejto publikácie vyskúšal na mnohých profesionálnych športovcoch, vrátane kondičnej prípravy majstrov volejbalovej extraligy z poslednej sezóny, hráčov VK Jihostroj České Budějovice:

Cesta na vrchol, Jihostroj

Možno sa pýtate, prečo má kniha tak vysokú cenu? Verím, že ponúka kompletné spektrum toho, čo by moderný športovec či tréner mal poznať, a zároveň nemusíte cestovať cez pol republiky na seminár či prednášku, ktoré by pokryli jedno alebo dve z mnohých tém, ktorým sa kniha venuje. Môžete tak čerpať informácie z pohodlia domova, ušetriť za vstupy a ubytovanie, a k jednotlivým kapitolám sa vždy vracať.

S autorom knihy sme natáčali SF Talk podcast, ktorý si môžete pustiť tu: