Kniha Moderní kondiční trénink

Novinka

Premýšľali ste niekedy nad tým, ktoré tréningové metódy sú efektívne a ktoré len na prvý pohľad vyzerajú, že fungujú? Láka vás zostaviť si kvalitný tréningový program na naberanie svalovej hmoty…

Celý popis produktu
28,00 € s DPH
Skladom >5 ks
Popis produktu

Premýšľali ste niekedy nad tým, ktoré tréningové metódy sú efektívne a ktoré len na prvý pohľad vyzerajú, že fungujú? Láka vás zostaviť si kvalitný tréningový program na naberanie svalovej hmoty alebo s cieľom rozvíjať silu?

Lámete si hlavu nad tým, ako skĺbiť tréning sily s rozvojom kondičnej pripravenosti? Chcete byť pri dosahovaní čo najlepšej kondičnej pripravenosti sebestační? V tejto knihe nájdete odpovede na mnohé otázky, ktoré si dnes a denne kladú športovci a tréneri.

Napríklad:

● Aké cviky zaradiť do tréningového programu, aby mal maximálnu efektivitu?

● Ako upravovať tréningový proces, ak sa menia moje ciele?

● Ako trénovať v sezóne?

● Ako sa pri dobre mienenom snažení vyhnúť pretrénovaniu?

● Aký zvoliť typ periodizácie?

● Ako môžem zistiť, že sa moja výkonnosť posúva?

● Môžu pri drepe kolená ísť pred špičky? Je silový tréning vhodný aj pre mládež?

● Ako často meniť tréningový program, aby ma bavil a zároveň prinášal výsledky?

● Čo robiť, aby som pri svojom snažení vydržal(a) čo najdlhšie a nemusel(a) začínať stále odznova?

Čo v tejto knihe nájdete?

Moderný kondičný tréning je komplexným sprievodcom svetom prípravy športovcov na výkon. V rozsiahlych kapitolách, ktoré sa venujú rôznorodým aspektom kondičnej prípravy, ako sú rýchlosť, vytrvalosť, sila či napríklad výskok, sa oboznámite s vedecky podloženými a v praxi využiteľnými poznatkami, ktoré vám pomôžu stať sa lepším športovcom či komplexnejším trénerom.

Kniha sa už dostala aj k futbalistom Slavie Praha Tomášovi Holešovi, Lukášovi Provodovi a Ondřejovi Lingrovi. Ďakujem za dôveru!

Ak vás trápi nedostatok kvalitnej literatúry v českom či slovenskom jazyku a musíte sa neustále spoliehať na zahraničné zdroje, táto kniha si dala za úlohu to zmeniť a ponúka najnovšie poznatky o kondičnej príprave.

Okrem výkonnostných aspektov sa kniha zameriava aj na oblasti ako zníženie rizika zranenia a návrat po ňom, alebo na ďalšiu dôležitú oblasť, ktorou je budovanie návykov, ktoré nám pomáhajú dosiahnuť požadovanú výkonnosť alebo postavu.

Vedecky podložené poznatky ✔

Táto kniha nie je nudným akademickým textom a nemá za úlohu pripomínať učebnicu. Napriek tomu v nej nájdete informácie a rozbory z viac ako tisícky štúdií z rôznorodých oblastí kondičnej prípravy, výživy či budovania efektívnych návykov.

Zároveň v nej nájdete praktické poznatky z práce s mládežníckymi aj profesionálnymi športovcami naprieč rôznymi športmi. Nemusíte sa teda obávať, že by ste dostali masu informácií, ktoré by neboli využiteľné v praxi, čo môže byť v súčasnosti častým javom, pretože o samotné informácie nie je núdza.

Na 470 stranách sa dozviete kvantá aplikovateľných poznatkov, ktoré vám pomôžu s kondičnou prípravou vás samotných alebo vašich zverencov.

 

Na rozhovor s autorom knihy sa môžete pozrieť v našom SF Talk podcaste: